10 nieuwe tips voor het krijgen van nieuwe volgers op Facebook

10 Tips Facebook

Facebook is net als Instagram en TikTok een interactief medium. Het is dan dus ook niet gek dat er tip na tip komt als het gaat om het gebruik van het netwerk. Je wilt meer volgers, maar je weet niet goed hoe. Heel veel heb je al gedaan. Deze 10 nieuwe tips zullen je helpen.

10 Nieuwe Tips Voor Het Krijgen Van Nieuwe Volgers Op Facebook

Visualiseer

Mensen kijken graag naar iets. Of dat nou een foto of een filmpje is, maakt niet uit. Mensen houden ervan om visueel geprikkeld te worden. Dat is ook meteen de reden dat de televisie nog steeds enorm populair is. Gedachten op 0 en even ergens naar kijken, dat is wat volgers willen.

Gebruik hashtags

Eerst kon je ze alleen op Twitter gebruiken. Tegenwoordig kun je ze ook inzetten op Facebook. Gebruik hashtags om sneller en makkelijker je doelgroep te gebruiken. Let wel op dat je nooit meer dan twee hashtags gebruikt. Meer wordt door veel mensen irritant gevonden.

Let op tags

Het is handig als je getagd wordt, want dan laat een ander zien dat je ergens mee bezig bent. Het kost je geen tijd en energie om iets te plaatsen en toch komt het op je tijdlijn. Tip: stel in dat je tags goedkeurt. Je wil natuurlijk niet overal zomaar in getagd worden.

Laat ruimte over

Oftewel, schrijf geen boeken op Facebook. Hou het kort. Laat ruimte over. Korte statussen krijgen ook meer engagement. Er wordt gesproken over maximaal 40 tekens, maar dat is wel heel kort. Speel een beetje met de lengte en kijk in de statistieken wat wel en wat niet scoort.

Gebruik de hele url

Als je een link plaatst, is het verstandig om de volledige url te plaatsen. Puur omdat mensen willen weten waar ze uitkomen, en een volledige link is betrouwbaarder. Volgers hebben een soort van gevoel van controle voordat ze op de link klikken als ze de link zien.

Kies je afzender

Je hoeft niet altijd zelf over je bedrijf te posten. Je kunt dat ook laten doen door zogeheten ambassadeurs. En dat is zeker verstandig, want personen krijgen makkelijker likes dan bedrijven. Waarom? Facebook is een communicatiemiddel dat graag communiceert van mens tot mens.

Maak het persoonlijk

Veel bedrijven blijven onpersoonlijk op Facebook. Natuurlijk, je moet er ook niet alle bedrijfsgegevens op zetten, maar een beetje persoonlijke benadering kan geen kwaad. Maak de pagina je eigen en straal uit wie je bent. Mensen gaan je dan eerder volgen om de ietwat persoonlijke benadering. Ook helpt een goed aantal likes op je Facebook account. Denk daarom aan Facebook likes kopen.

Post op de beste dag en het beste tijdstip

Volgens onderzoek is dat op vrijdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur. Plan voor dit tijdstip sowieso een post in. Kijk verder welke dagdelen het voor jou goed doen. Scoor je het best in het begin van e avond, zet hier dan voortaan op in.

Vind ambassadeuren

Als iemand een interessant bericht of artikel ziet, is de kans groot dat hij/zij iemand anders erop attendeert. Probeer dit te promoten. Hoe meer mensen reageren of erover praten, hoe populairder jouw post is. En dat levert een beter bereik op.

Doseer

Teveel is nooit goed. Ook niet op social media. Zorg dus dat je niet een overload aan posts de wereld in stuurt. Dat vinden volgers alleen maar irritant. Je kunt beter 2 keer per dag op een goed moment verschijnen dan de hele dag alleen maar posten. Volgers denken dan ook al snel dat je niks anders doet dan de hele dag alleen maar op Facebook hangen. En die indruk wil je natuurlijk ook niet wekken.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *