Kan de ACM mijn account sluiten? Nee!

Acm

Een poosje geleden stond er in grote letters in de Volkskrant: “Voor het eerst influencer op de vingers getikt door de ACM.” Het is de eerste keer dat er op een grote schaal aandacht werd geschonken aan hoe een grote naam die veel nepvolgers voor zijn Instagram pagina had gekocht.

De ACM verplichtte de influencer om te stoppen met het kopen van nepvolgers. Ook moest hij alle nepvolgers verwijderen. Hoewel er al jaren websites bestaan waar je volgers en likes kunt kopen, is dit pas de eerste keer dat er daadwerkelijk een straf wordt opgelegd. Het lijkt er op dat de ACM er vanaf nu serieus werk van gaat maken.

Maar, niets is minder waar! De ACM heeft al heel weinig invloed op wat er gebeurt in de social media landscape. Zij zullen jouw account dan ook echt niet aan gaan pakken.

Acm

Wat doet de ACM?

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) let er op dat bedrijven zich houden aan de regels voor concurrentie. Ze houden in de gaten of bedrijven niet aan sluikreclame doen, geen gevaarlijke producten verkopen of liegen over wat ze doen. De ACM beschermt de consument tegen bedrijven die misbruik van hun geld willen maken.

De wereld van social media verandert dag op dag. De ACM kan deze veranderingen totaal niet bijhouden. Zij werken namelijk enorm traag. Het is daarom ook dat zij nú pas een keer een influencer die nepvolgers heeft gekocht op de vingers tikt. Dit is misschien wel de voornaamste reden waarom er totaal geen reden tot paniek is.

Bovendien is het volgens de kleine lettertjes helemaal niet verboden is om volgers, views en likes te kopen. Koop jij likes, views en volgers bij like4you.nl? Dan hoef jij je geen zorgen te maken.

Volgers kopen, nep vs echt

Een van de grootste reden waarom de ACM niet bij jou zal aankloppen als jij volgers, likes of views koopt bij Like4you.nl is dat je géén nepvolgers koopt. Echte volgers die gekocht worden, kunnen jouw foto’s zien, ze kunnen reageren op jouw stories en ze kunnen berichten sturen en foto’s liken. Neppe volgers kunnen dit niet. Het zijn juist die neppe volgers waar de ACM achteraan zit.

Neppe volgers worden geproduceerd door programma’s. Zij zijn geen echte mensen en kunnen daarom niet reageren op posts, stories liken of berichtjes sturen. Je ziet dus heel gauw het verschil tussen neppe volgers en echte volgers. De ACM ziet dit verschil ook.

Wil jij er zeker van zijn dat je legitiem bezig bent? Dan koop je dus échte social media volgers. Of dat nou voor Twitter, Facebook, Instagram, Tiktok of Snapchat is, dat maakt niet uit.

Jij hoeft je geen zorgen te maken over de ACM

Ga jij last krijgen van de ACM? Nee! Jij kunt diensten zoals het kopen van viewers voor jou YouTube kanaal Jij kunt jouw Instagram, TikTok en YouTube accounts gewoon nog een zetje geven door volgers en likes aan te schaffen.

Waarom? Omdat de likes en volgers die jij koopt van échte mensen zijn. Jouw profiel wordt gepromoot op een groot netwerk. Hierdoor ontvang jij 100% organisch verkeer. Koop je tóch neplikes en nepvolgers? Als je geen bedrijf bent, dan is dit volledig legaal. Het kopen van neplikes of nepvolgers voor persoonlijk gebruik valt volgens de ACM niet onder misleiding van de consument.

Ben je wel een bedrijf? Dan is het belangrijk om te weten waar je aan begint.

Acm Likes Kopen

Inspelen op het algoritme

Het social media landschap verandert dagelijks. Iedere dag komen er wel nieuwe diensten bij, vervallen oude manieren van groeien en wordt het algoritme omgegooid. Dit wordt vaak als ontzettend storend ervaren. Jij wilt natuurlijk dat jouw social media kanaal organisch groeit. De constante veranderingen gooien vaak roet in het eten. Hier kun je zelf verandering in brengen!

Heb jij een grote hoeveelheid échte volgers? Dan sta jij als het ware boven het algoritme. Daarom is het zeker voor startende influencers belangrijk om snel een grote hoeveelheid echte volgers op hun kanalen te krijgen. Ben jij net aan het starten als influencer? Of ben jij al langer bezig als influencer, maar wil jij de groei van jouw kanaal nog een boost geven?

Dan is het aanschaffen van échte volgers een verstandige stap om te maken. Het is belangrijk voor websites zoals like4you.nl om goed op te letten wat er allemaal verandert wat het algoritme betreft. Zo kun je zeker weten dat de volgers die jij koopt ook echt waarde zullen toevoegen aan jouw social media account. De volgers zullen jou ongetwijfeld helpen om snel een expert status te bereiken en boven de rest uit te stijgen.

Hoe kun je legitiem volgers kopen?

De ACM stelt regels op die voor de consumenten in Nederland gelden. Deze regels zijn vaak best vaag. Nu dat er enkele keren in het nieuws is gekomen dat de ACM achter influencers met nepvolgers aan zit, schrikken enorm veel mensen. Gelukkig is dit nergens voor nodig. Er zijn, als we het hebben over het kopen van views, likes en volgers, heel veel verschillende opties. Wat sowieso steeds belangrijker wordt, is er voor zorgen dat de volgers die je koopt legitiem zijn. Het wordt steeds belangrijk om échte volgers, views en likes te kopen. Je kunt immers niet gestraft worden door autoriteiten zoals de ACM als al jouw volgers echte mensen zijn.

Je koopt échte Instagram volgers omdat jij jouw Instagram profiel op een authentieke manier wil laten groeien. Het kopen van Instagram volgers kan een snelle boost geven aan de groei van je Instagram account. Niet alleen door het kopen stijgt je aantal volgers. Er zijn geen duidelijke regels in Nederland die het illegaal maken om échte Instagram volgers te kopen.

De ACM kan jou dus absoluut niet vervolgen. Wel gaat het in tegen de richtlijnen van Instagram zelf. Zij hebben in de kleine lettertjes beschreven dat je geen zogenoemde “third-party” programma’s mag gebruiken om je Instagram account te beïnvloeden. Gelukkig is het niet meer van deze tijd dat influencers zelf gebruik maken van een “third party” programma.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *