Afmetingen van facebook in een overzicht

Soms zijn dingen op Facebook wat lastig te vinden. Een van die dingen zijn de afmetingen van Facebook. Vaak moet je urenlang Googlen voordat je eindelijk weet welk formaat je foto of afbeelding mag zijn. Stop met zoeken. In dit artikel vind je namelijk alle afmetingen op een rijtje.

Afmetingen Van Facebook In Een Overzicht

Profielfoto

Je profielfoto mag maximaal 180 x 180 zijn, en moet minimaal 160 x 160 zijn. De kleine foto op het profiel is 32 x 32. Het is dus een vierkant plaatje dat je gebruikt. Deze foto verschijnt in het klein op je profiel. Als er op geklikt wordt, verschijnt de vergrootte versie van de profielfoto. Daarnaast verschijnt je profielfoto bij de reacties die je plaatst.

Achtergrondfoto

De achtergrondfoto is 851 x 315 pixels. Alles dat kleiner is zal uitgetrokken worden. Dat betekent dat sommige foto’s/afbeeldingen niet meer om aan te zien zijn. Controleer dit goed voordat je op opslaan drukt. Het beste kun je een bestandstype RGB of JPG gebruiken. Als je tekst of een logo gebruikt, dan volstaat een PNG-bestand ook.

Foto’s die je deelt

Geadviseerd wordt om foto’s te gebruiken die 1.200 x 630 pixels bevatten. De schaal is maximaal 1:1. Foto’s bij links die je deelt zijn 1.200 x 627. En foto’s die je onder de aandacht wil brengen zijn 1.200 x 717. Facebook past foto’s met een onjuiste afmeting zelf aan. Check dus altijd even of alles nog klopt.

Fotoformaat aanpassen in Photoshop

Er zijn meerdere manier om het formaat van de foto of het plaatje aan te passen. Een van de manieren is Photoshop. Dit is een fotobewerkprogramma dat veel wordt gebruikt door professionele fotobewerkers. Het programma is niet gratis. Je past op de volgende manier het fotoformaat aan.

  1. Klik op ‘edit’.
  2. Klik op ‘image size’.
  3. Er opent een pop-up. Hier kun je de juiste formaten invullen. Als je de bovenste optie pakt, houdt hij de verhoudingen in ere. Door ‘constrain proportions’ uit te vinken, kun je het plaatje aanpassen naar de afmetingen die jij wilt.
  4. Klik op OK.
  5. Klik op ‘file’ en op ‘safe as’. Nu kun je de afbeelding opslaan.

Fotoformaat aanpassen in Micosoft Office Picture Manager

Heb je geen Photoshop of kun je totaal niet met dat programma overweg? Geen nood. Met Microsoft Office Picture Manager kun je het formaat van een foto ook gemakkelijk aanpassen. Dit programma is gratis en wordt vaak door Microsoft Office standaard geïnstalleerd.

  1. Klik op ‘afbeelding bewerken’.
  2. Klik op de een na laatste optie: ‘formaat wijzigen’.
  3. Kies voor ‘aangepaste breedte x hoogte’. Vul hier de pixels in en klik op ‘ok’.

Nu is het alleen nog een kwestie van opslaan.

 

Door het volgen van deze stappen en het aanpassen van het fotoformaat zul je nooit meer te maken krijgen met afbeeldingen die door Facebook vervormd worden. Het kan wel zijn dat je in de fotobewerkprogramma’s wat moet knutselen, maar uiteindelijk is het het helemaal waard. Je hebt de foto dan immers in het juiste formaat op de pc staan. Mocht er ooit iets mis gaan met de foto op Facebook, heb je binnen een handomdraai weer de juiste foto online staan. Even wat werk, maar een investering voor later.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *