Hoe gebruik je Facebook Business Manager

Facebook is altijd bezig met het verbeteren van haar mogelijkheden. Ook voor de zakelijke gebruikers zetten de ontwikkelaars zich vol in. Een van de mogelijkheden voor de zakelijke markt is de Facebook Business Manager. Een tool die handig als je met meerdere personen pagina’s beheert. Je kunt met de app rollen toewijzen, zodat niemand ooit dingen doet die je niet zou willen.

Facebook Business Manager

De voordelen van deze app zijn groot. Je kunt personen toegang verlenen aan een advertentieaccount, een facebookpagina of app’s. En je kunt zelfs kiezen tot wat je ze wel en geen toegang geeft. Je hebt in één overzicht alle resultaten en betalingen op een rij staan. Met de Facebook Business Manager kun je gemakkelijk meerdere advertentieaccounts en pagina’s beheren.

Stap 1: Maar een Facebook Business Manager aan

Uiteraard kom je niet ver als je niet begint met het aanmaken van een Facebook Business Manager. Dit doe je via Facebook voor Business, een account dat je aanmaakt via business.facebook.com. Je vult eerst je bedrijfsnaam in en daarna ga je de koppeling met de Facebookpagina(s) maken.

Stap 2: Voeg een pagina toe

De koppeling met de Facebookpagina of het advertentieaccount is niet moeilijk te maken. Je kiest in het menu voor ‘nieuwe toevoegen’. Je krijgt dan de mogelijkheid om te kiezen tussen: personen, pagina’s, advertentiecampagnes, productcatalogi en betalingsmethoden. Kies hier de optie die voor jou van toepassing is.

Stap 3: Claimen

Als je de pagina of de campagne gekoppeld hebt, moet je hem claimen. Dat doe je als volgt. Klik op ‘pagina’. Voer hier de url van de Facebookpagina in. En rond dit af door te klikken op ‘pagina vastleggen’. Wil je een campagne claimen? Doe dan hetzelfde, maar vul dan in plaats van de url het business-ID in. Het is belangrijk dat je deze stap niet overslaat, want anders bestaat de kans dat iemand anders beheerder van de pagina wordt, en dan kan het verdelen van de rollen helemaal in de soep lopen.

Stap 4: Koppel je Facebook Business Manager aan Instagram

Ook al doe je er niks mee, het is verstandig deze stap niet over te slaan. Als je namelijk de koppeling maakt, adverteer je ook meteen gratis op Instagram. En het is nooit verkeerd om op twee social mediakanalen te adverteren, toch?

Stap 5: Toegang vragen aan klanten of partners

Als je samenwerkt met een adverteerder, is het fijn als jij ook inzicht hebt in de resultaten van de campagne. Dat heb je niet standaard. Die toegang moet je specifiek aanvragen. Dat doe je als volgt: je gaat naar het menu. Hier kies je voor ‘toegang aanvragen’. Vervolgens vul je weer de url of het business-ID in.

Stap 6: Partner toevoegen aan een account

Natuurlijk hoef je het niet allemaal alleen te beheren. Anders zou de functie ‘rollen’ ook nutteloos zijn. Je kunt dus personen in je netwerk toegang geven tot het beheer. Dit doe je via de bedrijfspagina zelf. Kies voor ‘bedrijfsinstellingen’. Als je een partner wil toevoegen vul je zijn/haar business-ID in. Dat is wanneer je een bedrijfspagina selecteert. Wil je een persoon toevoegen, dan kun je gewoon het e-mailadres gebruiken.

De rollen

Je kunt verschillende rollen hebben en toebedelen. Hieronder staan de mogelijkheden van de verschillende rollen beschreven:

 

Advertentieaccount

Beheerder: Advertentieaccountinstellingen, betalingsmethoden en accountbestedingslimieten beheren, mensen toevoegen en advertentieaccountrollen wijzigen, advertenties maken en bewerken en advertentieaccountrapporten weergeven.

Adverteerder: Advertenties maken en verwerken en advertentieaccountrapporten weergeven.

Analist: Advertentieaccountrapporten weergeven.

 

Bedrijfspagina

Beheerder: Paginarollen en –instellingen beheren, de pagina bewerken en apps toevoegen, berichten maken en verwijderen namens de pagina, berichten verzenden namens de pagina, op opmerkingen en berichten op de pagina reageren en deze verwijderen, mensen van de pagina verwijderen of blokkeren, advertenties maken, statistieken en instellingen bekijken en bekijken wie er namens de pagina berichten hebben geplaatst.

Editor: De pagina bewerken en apps toevoegen, berichten maken en verwijderen namens de pagina, berichten verzenden namens de pagina, op opmerkingen en berichten op de pagina reageren en deze verwijderen, mensen van de pagina verwijderen of blokkeren, advertenties maken, statistieken en instellingen bekijken en bekijken wie er namens de pagina berichten hebben geplaatst.

Moderator: Berichten verzenden namens de pagina, op opmerkingen en berichten op de pagina reageren en deze verwijderen, mensen van de pagina verwijderen of blokkeren, advertenties maken, statistieken en instellingen bekijken en bekijken wie er namens de pagina berichten hebben geplaatst.

Adverteerders: Advertenties maken, statistieken en instellingen bekijken en bekijken wie er namens de pagina berichten hebben geplaatst.

Analist: Statistieken en instellingen bekijken en bekijken wie er namens de pagina berichten hebben geplaatst.

Succes!

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *