Hoe schrijf je de perfecte Facebookpost?

Goede-Post-Schrijven

Dat je moet posten op Facebook om zichtbaar te blijven is nu wel duidelijk. Maar wat plaats je dan? Gooi je alles wat je bedrijfsmatig bedenkt maar op social media of zijn er zaken die je beter kunt mijden? Met deze tips weet je binnen no time hoe je de beste Facebookposts schrijft.

Hoe Schrijf Je De Perfecte Facebookpost?

Schrijf positief

Mensen houden van positiviteit en worden graag geïnspireerd. Post dus niet teveel over negatieve onderwerpen. Volgers raken je dan al snel beu. Deel successen. Inspireer mensen en bedankt ze. Leuke plaatjes die dit laten zien, vergroten de kans op shares.

Meld iets

Je kunt natuurlijk van alles op Facebook knallen, maar niet alles is interessant. Dat jij onderweg bent naar een potentiële klant, zal niet veel interactie scoren. Wanneer je net deze opdracht binnen hebt gesleept en je maakt bijvoorbeeld een selfie voor het pand van de nieuwe klant, waarop het logo goed te zien is, scoor je veel beter.

Voeg een link toe

Mensen lezen graag verder en of meer als ze iets interessant veel. Lange teksten op Facebook werken niet. Wel werkt het om een teaser op Facebook te plaatsen en de link in de post te zetten. Geïnteresseerde volgers zullen snel op de link klikken als ze meer willen lezen.

Voeg een foto toe

Fotogebruik is heel belangrijk op Facebook. Veel mensen kijken voornamelijk plaatjes en zonder foto loop je al snel het risico dat je post totaal overgeslagen wordt. Daarnaast wordt 85% van de reacties geplaatst bij een post met foto’s en 75% van alle Facebookposts bevatten beeldmateriaal.

Gebruik foto’s die niet te groot zijn

Veel mensen gebruiken Facebook op hun smartphone. Als foto’s te groot zijn, duurt het via het mobiele netwerk soms lang om de foto te laden. Probeer dit te voorkomen door foto’s te gebruiken die wel een goede kwaliteit hebben, maar die ook snel laden.

Meng je onder je volgers

Reageer als je een reactie krijgt. Deel ook eens iets van je volgers. Laat zien dat ze gezien worden en dat je social media serieus neemt. Geen reactie krijgen op een reactie kan je volgers kosten. Gewoon jezelf zijn en reageren.

Ben beschikbaar

Het lijkt een beetje op het mengen onder je volgers. Maar reageer ook tijdig. Laat zien dat je er bent om te reageren op opmerkingen en antwoord te geven op vragen. Volgers waarderen dat. Ze voelen zich gehoord en een bedrijf dat goed met ze omgaat, onthouden ze beter.

Reageer soms iets later

Soms kan het goed zijn om juist iets later te reageren op een reactie. Je hoeft dat geen nieuwe post te bedenken, om toch weer in het netwerk van je volger te komen. Let op: stel dit alleen uit als de reactie dat toelaat.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *