Verborgen Facebookopties

Verborgen Opties

Soms denk je Facebook helemaal te snappen en alle ins and outs te weten. Nee, hoor. Facebook heeft een heleboel verborgen Facebookopties. En die feiten kunnen je helpen om je Facebookgebruik te verbeteren. Lees verder en ontdek dingen die je nog niet wist.

Verborgen Facebookopties

Berichten

Berichten van je vrienden krijg je gewoon binnen in je inbox. Maar berichten van Facebookgebruikers die niet met je bevriend zijn, vind je ergens anders. Namelijk onder het kopje ‘meer’. Als je daar op klikt, krijg je drie keuzes. In de map ‘gefilerd’ kun je zomaar eens ongelezen berichten tegenkomen. Oeps.

Snelle weergave van je statistieken

Als je een Facebookpost op je bedrijfspagina plaatst, kun je gemakkelijk en snel zien hoeveel views je hebt gehad. Dat staat namelijk onder de post. Ook het aantal likes en shares is daar goed te zien. Als je op het aantal views klikt, krijg je de berichtdetails te zien. Makkelijk en snel.

Bewaar links en artikelen voor later

Veel mensen vinden het een nadeel dat je links en artikelen op Facebook zo lastig kunt bewaren. Het kan wel, alleen weten mensen vaak niet hoe. Als je een interessant artikel hebt gezien en nog even geen tijd hebt, kun je aan de rechterkant op het pijltje drukken. Daar verschijnt de optie ‘bericht opslaan.’ Dingen die je kunt opslaan zijn: links, filmpjes, plaatsen, muziek, evenementen en boeken. Gewone updates kun je niet bewaren. Je bewaarde links en artikelen vind je links bovenaan bij het kopje ‘opgeslagen’.

Voeg speciale vind ik leuks of pagina-eigenaren toe.

Door pagina’s of pagina-eigenaren uit te lichten, blijven ze uitgelicht in je tijdlijn. Ook kun je jezelf als beheerder uitlichten. Als iemand op je pagina komt, kan-ie meteen zien wie de gezichten achter de pagina zijn. Dat kan sommige mensen een gevoel van vertrouwen geven. Een gezicht doet voor veel mensen heel veel.

Natuurlijk komen er steeds meer opties bij. Het kan dus zijn dat dit lijstje inmiddels verouderd is. Facebook is een innovatieve site, die het erg belangrijk vindt dat het altijd in ontwikkeling is. Het gebruikersgemak staat voorop en dat is te zien aan bovenstaande opties.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.