Wist je dit al? 10 dingen die je over social media moet weten

Er is heel veel informatie over social media te vinden op het net. Zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Geen nood. In dit artikel lees je alle belangrijke dingen die je van social media moet weten. Hierna ben je direct weer op de hoogte.

Wist Je Dit Al? 10 Dingen Die Je Over Social Media Moet Weten

1. Niet alle social mediakanalen zijn gelijk

Dit is erg belangrijk om in je achterhoofd te halen. Twitter is vaak minder effectief, vanwege het beperkt aantal tekens dat je mag gebruiken. Facebook daarentegen is een heel prettig medium, omdat je er heel veel kunt plaatsen; tekst, foto’s, video’s en links.

2. De beste momenten om een post te plaatsen

Op Facebook kun je het beste je berichten plaatsen op vrijdagochtend tussen 22.00 en 23.00 uur. Misschien een vreemd tijdstip, maar onderzoek wijst uit dat je op dit moment het beste bereik hebt. Natuurlijk hoef je op dat moment niet met je werk bezig te zijn. Je kunt je post gewoon inplannen.

3. Social media zijn ook zoekmachines

Mensen zoeken steeds vaker via social media. Waarom? Mensen delen daar hun ervaringen met een product, dienst of bedrijf. Facebook heeft zo’n 1,5 biljoen zoekresultaten op één dag. Op Twitter zijn er dat 19 biljoen en op Youtube ,7 biljoen.

4. Posts geven een beeld van de bedrijfscultuur

Oftewel: post wat jouw bedrijf bezig houdt. Of de branche. Schrijf over de ontwikkelingen in je vakgebied of een verandering in jouw bedrijf. Interessant en vaak op te leuken met foto’s.

5. Geschreven content heeft veel kracht

58% van alle marketeers beweert dat geschreven content de meest effectieve manier van contentgebruik is. De andere contentmogelijkheden scoren als volgt: video (19%), originele foto’s (12%) en geluidsopnamen (2%).

6. Foto’s zorgen voor meer interactie

We hebben het al vaker gezegd, posts met foto’s scoren beter. Het is zelfs zo dat 87% van de reacties puur wordt geplaatst omdat er een foto bij de post zit. En 75% van de Facebookupdates bevatten foto’s.

7. Niet iedereen kan en hoeft het met je eens te zijn

Iedereen heeft graag gelijk. Dat weten we. Toch is er altijd wel iemand die het niet met je eens is. Onthoud dat dit niet erg is. Iedereen heeft recht op zijn/haar mening en door die te delen, kan er een goede discussie ontstaan. Dit kan waarde hebben voor jouw deskundigheid.

8. Social media is de plek waar ideeën ontstaan

Weet je het even niet meer? Laat je volgers meedenken. Je bent met zo’n groep mensen. Zet ze nuttig in. Vraag ook om feedback via Facebook. Op die manier weet je wat je nog aan je product of dienstverlening kunt verbeteren.

9. De meeste reactie komen van volgers met weinig ‘vrienden’

Het klinkt gek, maar de meeste reacties komen van volgers met minder dan 500 volgers. Nou ja, zo gek is dat niet. Iemand die meer dan 500 personen volgt, heeft geen overzicht meer. Jouw bericht komt niet meer aan. Ga dus niet vooral op zoek naar volgers met 500+ volgers om je bereik te vergroten. Dat kan averechts werken. Wil je toch graag meer volgers? Denk dan aan Instagram volgers kopen.

10. Laat je zien

Post regelmatig, want hoe vaker je gezien wordt, hoe succesvoller je bent. Oké, bijna dan. Overdrijf het niet. Houd bovenstaande punten in je achterhoofd en laat van je horen. Als je niks post, zul je zeker geen likes, comments en shares krijgen. You can do it!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Een reactie op “Wist je dit al? 10 dingen die je over social media moet weten

  1. Pingback: Facebook gebruiken als verkoopkanaal voor mijn webshop

Reacties zijn gesloten.